NIEUW BIJ G5

Kuyichi, een perfecte pasvorm en de enige echte “ECO” jeans. Twee vliegen in een klap, Kuyichi is de geitenwollen sokken ontstegen. De broeken zijn nu echt de top van de markt, de mooiste stoffen en ook nog met afstand het merk met de meeste aandacht voor het milieu.

Geschokt door de armoede en vervuiling startte de NGO Solidaridad in 2000 in Peru een samenwerking met lokale katoenboeren. Waarom geen eigen jeansmerk beginnen? En zo begon Kuyichi als eerste met het verwerken van 100% organische denim. Dat betekent dat er geen chemische bemesting en pesticides worden gebruikt, Het spinnen van de organische garens vermindery de CO2 uitstoot met 60%, vergeleken met de normale methodes.

Zelfs de patches zijn niet van leer, maar van mais. Geloof het of niet, want het verschil kun je toch niet zien. Wil je meer weten over wat Kuyichi allemaal doet, download dan het complete “Sustainability Rapport” op hun site (https://kuyichi.com/pages/pure-heritage) Pas even op, want het zijn nogal veel pagina’s.

Kuyichi gaat zover, dat zelfs de garens waarmee de delen aan elkaar gestikt worden van gerecycled polyester zijn.

Als je denkt: “ik vind het belangrijker dat een broek goed past dan al dat milieu gedoe”, dan zit je ook goed. Zo’n mooie pasvorm hebben we nog nooit gezien en al dat ecologische gedoe krijg je er gratis bij, want Kuyichi is niet duurder dan de andere A-merken. We zijn eerder dealer van het merk geweest, maar zijn er om allerlei redenen mee gestopt. Nu is het merk weer in de handen van een van de oorspronkelijke oprichters en we hebben er heel veel vertrouwen in. Modebewustzijn en milieubewustzijn kunnen hand in hand gaan en Kuyichi is hier volkomen uniek in.

We hebben verschillende modellen voor vrouwen, zoals een skinny en een bootcut. Bijzonder is het model Nora in ongeverfde katoen. Ecru denim is een tijdje weggeweest, maar nu is het de stoerste kleur in onze collectie. Voor mannen hebben we slanke en “straight” modellen, oa. in een fantastische donkerblauwe kleur.

Wij zijn zo enthousiast over het merk, dat we je graag uitnodigen om te komen passen. Maak een statement door een broek te dragen die verantwoord is geproduceerd.

KOSTUUMS

Een wonder van de natuur Niet iedereen staat er bij stil, maar een goed kostuum is puur natuur. We...

HET NIEUWE MARKTPLEIN

Het plein is klaar Het duurt even maar dan heb je ook wat. Bijna een jaar is het Marktplein op...

EEN BEETJE VOORJAAR

Hoe lang duurt het nog? Natuurlijk zijn we nog lang niet zover als het plaatje hierboven. Verre...

Herfst 2020

Herfstvakantie De kleuren in de natuur worden steeds mooier en dat geldt ook voor de nieuwe...

Zomer 2020

Er mag weer veel Nog niet zo lang geleden mochten we alleen naar buiten als het echt noodzakelijk...

                            

Blijf op de hoogte

Wilt u onze nieuwsbrief wekelijks ontvangen? Schrijf u dan nu in!