Casual of Dress

Elk kleedmoment vraagt om een ander shirt. Hoewel tegenwoordig eigenlijk alles mag, wordt een casual overhemd gedragen als het  allemaal niet zo officieel moet zijn. Comfort en gemak staan voorop.  Vrije tijd en een vrij gevoel, daar draait het om.

Een dress shirt wordt gedragen op officiële momenten, eventueel met een das. Dress shirts hebben vaak een een boord met een baleintje erin en zijn van strijkvrije kwaliteiten. Onder een kostuum draag je natuurlijk een mooi dress overhemd, maar tegenwoordig ben je ook al helemaal netjes met een perfect strijkvrij shirt op een mooie jeans. Dress shirts zijn niet meer per definitie uitsluitend in uni kleuren te verkrijgen. Voor het voorjaar van 2019 zijn er de mooiste kleurrijke prints.

Casual

Op onze herenafdeling hebben we een heel scala aan casual overhemden. De gekste zijn van “A Fish Named Fred”, geen enkel merk heeft zulke uitbundige prints. Tegenwoordig ook te combineren met bijzondere casual colberts.

Ook hebben we een uitgebreide keuze aan shirts van Fellows United en Fynch Hatton. Voor elk moment geschikt en prachtig te combineren met een mooie casual broek en een lekker vest

Vanguard is natuurlijk een klinkende naam in de herenmode. Bekend van de spijkerbroeken, maar ook de shirts zijn zeker de moeite waard. Motorfietsen zijn het standaard thema van Vanguard en in de printjes komt dat vaak terug. Als je goed kijkt zie je kleine helmpjes of bezinetankjes als opdruk. 

Desoto

Een totale nieuwe ontwikkeling op het gebied van overhemden: Desoto. Het Duitse merk heeft het shirt opnieuw uitgevonden. Om te beginnen gebruiken ze geen geweven materialen, maar gebreide. Tricot noemen we dat! Denk aan de stof van een t-shirt, maar dan veel mooier en fijner. Voordeel van de stofkeuze is dat de shirts enorm comfortabel zitten. Honderd procent katoen en veel natuurlijke stretch, bovendien zijn ze strijkvrij. De mouwinzet is een zogenaamde “raglan mouw”, ook dit biedt weer extra comfort.

We moeten u er wel voor waarschuwen, dat als je eenmaal een Desoto hemd hebt gekocht, je nooit meer wat anders wilt.

Olymp: een wereld van overhemden

Over het merk Olymp is veel te vertellen. Waren het ooit vroeger saaie Duitse overhemden, tegenwoordig is Olymp marktleider in Europa. Specialist in strijkvrije kwaliteiten met een gigantisch aanbod in dress- en casual shirts. De shirts zijn altijd uitgewerkt met gekleurde kraag- en mouwvoeringen. Olymp heeft meerdere pasvormen, van comfortabel tot superstrak. Iedereen kan een passend shirt krijgen. Vraag altijd wel om advies, want het kopen van een shirt is door al die verschillende pasvormen, wel hogere wiskunde geworden. Nieuw is “Olymp Signature”, nog mooiere doeken en echte parelmoeren knopen. Olymp extra luxe zullen het maar noemen.

Er is in ieder geval altijd een Olymp overhemd voor u.