TOERISME PUTTEN

KLEIN DORPJE?

Voor veel mensen is Putten een klein dorpje op de Veluwe. De werkelijkheid is dat Putten inmiddels een volwassen plaats is met 24.000 inwoners. Met een grote industriële- en agrarische sector en natuurlijk met het leukste winkelcentrum van Midden Nederland. Toerisme is erg belangrijk voor Putten en dat is niet zo vreemd, want we hebben heel veel te bieden. Prachtige natuur, heel veel wandel- en fietsmogelijkheden en natuurlijk ook een rijke geschiedenis.

HISTORIE

Meer dan 4000 jaar geleden woonden er al mensen in Putten. Vlak bij het centrum kunt u in het “Putterbos” wandelen tussen eeuwenoude grafheuvels. In 1920 is er een Merovingisch grafveld uit het jaar 500 in Putten ontdekt. De opgegraven gouden voorwerpen wezen op rijke bewoners met contacten in heel Europa. De meer recentere geschiedenis is minder mooi: Putten behoort tot de plaatsen waar de Nazi’s hun grote oorlogsmisdaden hebben gepleegd. Als reactie op een aanslag is in 1944 vrijwel de gehele mannelijke bevolking naar concentratiekampen afgevoerd. Bijna niemand is teruggekomen. U kunt het monument bezoeken en in de gedachtenisruimte meer informatie vinden over dit drama.

NATUUR

Putten is de poort naar de Veluwe. Het grootste natuurgebied van Nederland begint op een steenworp van het centrum. U steekt de Bosrand over en u ben letterlijk in het bos. Het is niet ondenkbaar dat u op een kwartier lopen vanaf onze winkel een hert of een everzwijn tegenkomt. Ze zijn er genoeg, maar helaas zien ze u vaak eerder met als gevolg dat u ze niet ziet. Op de Ermelose Heide kunt u genieten van een herder met schaapskudde. Als u daarna even doorfiets komt u bij het unieke stroomdal van de Leuvenumse Beek. Tegenwoordig vrij meanderend en soms kunt u niet verder omdat de weg is overstroomd.

FIETSEN

De Veluwe is een fietsparadijs. U kunt er voor kiezen om een knooppuntenroute te kiezen of gewoon te rijden waar u wilt. Mooi is het overal! In Putten is genoeg parkeer gelegenheid en bij de VVV op het Marktplein kunt u fietskaarten kopen. Geen overbodige luxe, want op de Veluwe kun je nog echt verdwalen. Als u echt durft ga dan eens fietsen in het “Kroondomein”. Vanaf het Uddelermeer naar de Aardhuisweg en daarna door naar Gortel. Als u de goede weg kiest zult u meer wilde beesten zien dan mensen.

WANDELEN

In Putten kun je wandelen over eeuwenoude kerkenpaden, de zogenaamde klompenpaden. In Putten zijn er wel vier en het “Nordenpad” begint midden in het centrum bij de VVV. Wandel over oeroude zandpaden langs boerenerven en snel stromende beken. U zult verbaasd staan hoe mooi het is. Natuurlijk kunt u ook uw eigen route kiezen: vanaf “Boshuis Drie” kunt u naar het “Solse Gat”, een mystieke plaats in het bos omgeven door hoge beuken en sagen en legenden. Niet gaan als het donker is! Na zonsondergang mag u het bos niet meer in en bovendien spookt het er dan.

 

ONBEKEND

Onbekend, maar zeker niet onbemind is het landgoed ”Schovenhorst”. In het Pinetum en Arboretum staan bomen uit de hele wereld. Oorspronkelijk een proeftuin om te kijken welke bomen er op de woeste Veluwse grond wilden groeien. Nu een volkomen uniek park met onder andere een enorm hoge Mammoetboom uit Californie: De hoogste bomen ter wereld. Het exemplaar in Putten moet nog een paar duizend jaar groeien, maar nu is hij al hoger dan de kerktoren. Ook zijn er een uitkijktoren en een restaurant. Schovenhorst is een parel die u niet mag missen.

WINKELEN

Dat kan uiteraard ook in Putten. We hebben een compact en comfortabel centrum waar het parkeren gratis is. In Putten vind je nog veel zelfstandige winkels en daar mee onderscheiden we ons van de eenheidsworst van de grote steden. Wij hebben nog aandacht voor de klant en zullen er alles aan doen dat u tevreden deur uitgaat. Putten is het “Modecentrum”van Midden Nederland. U vind er de mooiste modewinkels in alle segmenten. Van Klassiek tot Modern en in alle prijsklassen.

LINKS

https://www.vvvputten.nl/nl

http://klompenpaden.nl/klompenpad/norderpad

http://www.phg-putten.nl

http://www.oktober44.nl

http://schapedrift.nl

http://www.schovenhorst.nl/dat

https://www.kroondomeinhetloo.nl

Shirts, Shirts & Shirts

Casual of Dress Elk kleedmoment vraagt om een ander shirt. Hoewel tegenwoordig...

TRENDZZ 2019

Trendzz 6 april 2019 Er zijn veel evenementen in Putten en op 6 april was het weer...

All New G5

Een nieuwe winkel Wat is het mooi geworden! Meer dan een jaar werk en ineens is het...

G5 GAAT VERBOUWEN

HELEMAAL NIEUW G5 is gestart in 1978 en we zitten dus al weer 40 jaar in het centrum van Putten....

MODE & TRENDDAG 2018

HET EVENEMENT De "Mode- & Trenddag" is een jaarlijks terugkerend evenement in het centrum van...

                            

Blijf op de hoogte

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu in! (wij versturen geen nieuwsbrieven aan personen jonger dan 16 jaar)