EXTRA FINE COTTON

Katoen is een wonder van de natuur. Het is een unieke ademende vezel met een groot vochtopnemend vermogen. Van katoen kun je de fijnste doeken weven, het is goed te verven en te bedrukken. Als grondstof heeft katoen de industriële revolutie veroorzaakt , zonder katoen geen kapitalisme. Fynch Hatton gebruikt de mooiste fijnstapelige katoen om er pullovers van te breien. Extra fine cotton heet het dan, alleen zijde heeft een nog dunnere vezel. Comfortabel om te dragen en bovendien ontzettend sterk. De katoenvezel is nat sterker dan droog en dus ook heel goed te wassen. Ook de kleuren van Fynch Hatton blijven erg mooi omdat de de garens zijn geverfd en niet de kant en klare artikelen.

PULLOVERS VESTEN EN SHIRTS

Perfectie in comfort, daar gaat het om bij Fynch Hatton. Niet alleen de pasvorm is belangrijk, maar ook het uiterlijk. Bijzonder veel aandacht wordt besteed aan het kleurontwerp. Altijd fris helder en helemaal midden in het modebeeld. De overhemden worden in bijpassende kleuren op de truien afgestemd. Op onze herenafdeling is Fynch Hatton een belangrijk merk, geschikt voor een brede doelgroep. Wij verkopen “Fynch” alleen in onze stenen winkel en niet online. Wij vinden het heel belangrijk dat u de stoffen en de kleuren “live” ziet. Op een beeldscherm is het allemaal veel minder mooi en daarvoor houden we veel te veel van het product.

INSPIRATIE

Denys Finch Hatton is de grote inspiratie van het merk. De in 1887 geboren avonturier is de enige echte geliefde uit “Out of Afrika”. Als jager, piloot en boer in Kenia wist hij als geen ander de zucht naar avontuur te verbinden met Engelse luxe. Finch Hatton was een voorstander van het reguleren van de jacht en het overgaan van schieten op wilde dieren, naar het filmen ervan. Er zijn meerdere biografieën over Denys en zijn vriendin Karen Blixen geschreven. en natuurlijk is er de met zeven Oscars bekroonde film “Out of Africa”. Het logo van het modemerk Fynch Hatton heeft ook zijn wortels in Afrika: het is een Paraplu Acacia, de typische boom van de Afrikaanse steppe.

MEER LEZEN?

Als u meer wilt weten over het wereldwonder “katoen”, kunt u zich verdiepen in het standaardwerk over deze grondstof : “Katoen, De opkomst van de moderne wereldeconomie” van Sven Beckert. 768 pagina’s over het simpele plantje en het effect ervan op de wereld. De laatste biografie van D. Finch Hatton is uitgegeven in 2007 en helaas alleen verkrijgbaar in het Engels: Sara Wheeler, Too close to the sun. The life and times of Denys Finch Hatton. Natuurlijk kunt u ook even snel op Wikipedia kijken.

VERANDERINGEN

EEN NIEUW SEIZOEN Er verandert veel meer bij Van Ganswijk mode dan alleen het seizoen. De Dames-...

NAJAAR 2023

EEN NIEUW SEIZOEN Als ik dit schrijf is het nog mooi weer, de zon schijnt en de temperatuur is...

VOORJAAR 2023

VOORJAAR 2023 Wie droomt er niet van om wakker te worden en het eerste koffietje te nemen op een...

HERFST 2022

NAJAAR 2022 Je kunt echt merken dat het najaar eraan komt. De dagen worden korter en de bladeren...

SALE

IK HEB HET ALLEMAAL AL EENS VERTELD (maar het geldt nog steeds) Laatst kwam er een klant binnen...

       

Aanmelden voor nieuwsbrief Van Ganswijk

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu in! (wij versturen geen nieuwsbrieven aan personen jonger dan 16 jaar)

Van Ganswijk Mode: Dorpsstraat 1, 3881  BA Putten