1854

Volgens de overlevering was mijn over-over-over-grootvader boswachter, maar blijkbaar had hij nog een bijverdienste. Omdat hij van stropers vangen niet kon leven, werden er thuis bij Willem van Ganswijk onder het genot van een borrel veilingen gehouden. Iets heel anders dan het verkopen van confectie en mode. Confectiekleding bestond ook nog helemaal niet, maar mode wel, dat is niets nieuws. Het fenomeen mode is altijd een drijvende kracht in de wereld geweest. De vraag naar zijde deed de zijderoute ontstaan en verbond het Romeinse rijk met China. Veel later waren hoge hoeden van bevervel een hot item en de vraag naar bevervellen maakte dat Noord Amerika zich in een razend tempo ontwikkelde. Mode is er altijd al geweest en als zodanig helemaal niets van de laatste tijd. Wel is het zo dat “de mode” constant verandert. We dragen nu in ieder geval geen zijden toga’s meer of hoeden gemaakt van zielige bevers.

ZWARTE THIBETS

Blijkbaar waren er in 1913 “Zwarte Thibets” in de mode, want Anthony van Ganswijk adverteerde er speciaal mee in “De Harderwijker”. Nu heb ik geen idee wat het zijn en als iemand het weet, dan mag hij het zeggen. Het klinkt in ieder geval erg exotisch. Fantasie-Boezelaars hebben er ongetwijfeld ook heel leuk uitgezien en ook hier moeten we het antwoord schuldig blijven op de vraag wat het voor dingen zijn. In 1938 waren de “Kueblerjaponnen” de ideale dracht, maar die zijn al enige tijd niet meer op voorraad. Dat denk ik tenminste, want hoe ze eruit zagen is ook niet bekend. Ik hoop dat de lezers van de advertentie het wel wisten, want anders was het een zinloze reclameuiting.

2016

Tegenwoordig hebben we het Wereldwijdeweb om te laten zien wat er zoal in de mode is. Een plaatje vertelt meer dan duizend woorden. De mode voor de winter is heel divers, voor iedereen is er iets draagbaars te krijgen. Tegenwoordig gaat het om de stijl die bij je past en het moment waarop je het wilt dragen. Dat is beter dan vroeger! Stel, hoge beverhoeden zijn helemaal hot fashion, maar ze staan je voor geen meter, dan heb je een probleem. Meedoen aan de mode wordt dan wel heel vreemd: Je loopt er volgens de laatste moderegels bij, maar ook volledig voor gek. Dat hoeft niet meer! Na meer dan 160 jaar hebben we bij Van Ganswijk Dames- & Herenmode voldoende ervaring om u uitstekend te kunnen adviseren. En er is mode genoeg om uw persoonlijke stijl te creeren.

Ben van Ganswijk

VERANDERINGEN

EEN NIEUW SEIZOEN Er verandert veel meer bij Van Ganswijk mode dan alleen het seizoen. De Dames-...

NAJAAR 2023

EEN NIEUW SEIZOEN Als ik dit schrijf is het nog mooi weer, de zon schijnt en de temperatuur is...

VOORJAAR 2023

VOORJAAR 2023 Wie droomt er niet van om wakker te worden en het eerste koffietje te nemen op een...

HERFST 2022

NAJAAR 2022 Je kunt echt merken dat het najaar eraan komt. De dagen worden korter en de bladeren...

SALE

IK HEB HET ALLEMAAL AL EENS VERTELD (maar het geldt nog steeds) Laatst kwam er een klant binnen...

       

Aanmelden voor nieuwsbrief Van Ganswijk

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu in! (wij versturen geen nieuwsbrieven aan personen jonger dan 16 jaar)

Van Ganswijk Mode: Dorpsstraat 1, 3881  BA Putten