Een wonder van de natuur

Niet iedereen staat er bij stil, maar een goed kostuum is puur natuur. We praten dan over echte pakken van zuiver wol, alle andere materialen zijn maar surrogaat. Wol heeft de mooiste kleuren en is de meest comfortabele grondstof om een mooie rol doek van de weven. Aan het begin staat het Merino schaap, dat de allermooiste wol levert. Australië en Nieuw Zeeland zijn de belangrijkste landen waar deze mooie dieren worden gefokt. De prijs voor “Best Supplier” van de bekende wever Reda uit Italië ging in 2019 niet geheel toevallig naar de boerderij van Sam en Mel Nicolson in Bonneys Plains in Tasmanië. 6500 schaapjes leveren elk jaar weer de wol waar in Biella Italië de mooiste stoffen van geweven worden. Dat zelfs aan het begin van de keten naar perfectie wordt gestreefd, bewijst het feit dat de boerderij Sam en Mel, twee “Tasmanian Landcare Awards” heeft gewonnen en zelfs een “All Australian”.

Digel: The menswear company

Er zijn natuurlijk nog veel meer Italiaanse wevers. Ze hebben een ding gemeen, ze zitten vrijwel allemaal in Biella in Noord Italië. Vandaar gaan al die mooie stoffen onder andere naar onze kostuumleverancier: Digel in Duitsland. Duitse confectie staat bekend om zijn pasvorm. Nederlanders zijn grote mensen en de Duitse maten sluiten daar het beste op aan. Natuurlijk komen er ook prachtige pakken uit Frankrijk of Italië, maar over het algemeen zijn de pasvormen niet geschikt voor Nederland. Als u ooit voor een gelegenheid een pak nodig hebt, denk er dan eens over na wat er allemaal nodig is om er eentje te maken. Van de liefdevol verzorgde schaapjes van Sam en Mel in Tasmanië, naar de stoffenspecialisten in Biella. Vervolgens naar de kostuumfabrikant in Duitsland en uiteindelijk bij ons in de winkel. Een heuse wereldreis!

Putten Modedorp

Samen met onze collega’s hebben we de handen ineen geslagen om ons dorp te promoten. Deze samenwerking is uniek in Nederland, wij vinden dat we door samen te werken u als consument meer service kunnen bieden. 6 modewinkels met elk een eigen stijl. In totaal 3500 m2 modeplezier en meer dan 300 merken, allemaal bij zelfstandige winkels. Kwaliteit en aandacht staan bij ons voorop. In Putten slaagt u altijd en bovendien, zoals gezegd: parkeren is gratis.

VERANDERINGEN

EEN NIEUW SEIZOEN Er verandert veel meer bij Van Ganswijk mode dan alleen het seizoen. De Dames-...

NAJAAR 2023

EEN NIEUW SEIZOEN Als ik dit schrijf is het nog mooi weer, de zon schijnt en de temperatuur is...

VOORJAAR 2023

VOORJAAR 2023 Wie droomt er niet van om wakker te worden en het eerste koffietje te nemen op een...

HERFST 2022

NAJAAR 2022 Je kunt echt merken dat het najaar eraan komt. De dagen worden korter en de bladeren...

SALE

IK HEB HET ALLEMAAL AL EENS VERTELD (maar het geldt nog steeds) Laatst kwam er een klant binnen...

       

Aanmelden voor nieuwsbrief Van Ganswijk

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu in! (wij versturen geen nieuwsbrieven aan personen jonger dan 16 jaar)

Van Ganswijk Mode: Dorpsstraat 1, 3881  BA Putten