KWALITEIT KOST GELD

Een mooi pak is een kwaliteitsproduct, het vraagt veel vakmanschap om ze te maken. Voor een kostuum is drie meter stof nodig, een mooie voering, knopen en uiteraard een rits. Wat u nooit ziet, maar wel van groot belang, is het binnenwerk. Om een kolbert goed te laten passen moeten er schoudervullingen en plakstukken in. Zonder deze verstevigingen zou het eigenlijk gewoon een overhemd zijn. In sommige goedkope kolberts wordt het binnenwerk voor het gemak maar weggelaten en dan hoeft het ook niet zoveel te kosten. Eigenlijk draagt u dan een heel speciaal overhemd.

CONFECTIE OF MAATWERK

Maatkleding is de oudste vorm van kleren maken, maar ook een erg dure manier om dat te doen. Helemaal naar de maten en verhoudingen van iemand een kostuum bouwen is geen kleinigheid. Er moet veel gemeten en geknipt worden. Alle onderdelen moeten apart getekend en gesneden worden. De Romeinen ontdekten al uit dat het voordeliger is om meerdere pakken te maken van dezelfde maat. Confectio noemden ze dat en ze gebruikten het om uniformen voor soldaten te maken. Tegenwoordig wordt er maatwerk aangeboden voor confectieprijzen en dat kan eenvoudigweg niet. Alle waar is naar zijn geld en de pakken uit Hong Kong zien er na enige tijd niet echt mooi meer uit. En dan zeggen we het heel vriendelijk.

MOOIE STOFFEN

Die komen uit Italie! Misschien nog wel als erfenis van de confectio van de Romeinen, maar Italie is het land van de mooie wevers. Reda, Zegna, Loro Piana, Marzotto en ga zo maar door. Ook allemaal uit dezelfde streek, rond Biella in Noord Italie. Een goed pak is gemaakt van wol, een natuurproduct met de mooiste kleuren, maar ook niet goedkoop om te produceren. Een mooie gladde stof weven in een Super 110 kwaliteit is niet eenvoudig. Alleen de allerfijnste wol is geschikt en alleen de meest geschoolde wevers kunnen dat weven. U zult er niet vaak over nadenken, maar de weg die het produkt heeft afgelegd is indrukwekkend. Van de wol van schapen uit Nieuw Zeeland worden er in Italie doeken geweven, waarna er in Polen of Turkije een kostuum van wordt gemaakt. Daarna gaat het voor de laaste behandeling naar Duitsland en vervolgens naar een winkel in Nederland. Een ware wereldreis voordat u het past.

MIX & MATCH

Bij van Ganswijk Mode vinden we dat u een goed advies verdient als u een kostuum zoekt en daarom vinden we pakken niet geschikt om in onze webshop te verkopen. Graag adviseren we u persoonlijk over de kwaliteiten en de maat die het beste bij u past. Van het Duitse kwaliteitsmerk Digel hebben we heel veel pakken in het zogenaamde “Mix & Match” systeem op voorraad. U hoeft het jasje en de broek niet in dezelfde maat te kopen. Lengtematen kunnen met korte maten worden gecombineerd, een uitstekende manier om de voordelen van confectie te combineren met de mogelijkheden van maatwerk. Een mooi kostuum van Italiaans doek van een Duitse fabrikant verkopen we voor € 348,-. Omdat er ook vraag is naar goedkope kostuums hebben we een leverancier gevonden die een uitstekende pasvorm kan leveren voor een hele lage prijs. Voor € 149,- heeft u dan een perfect zittend kostuum, zoals u op de bovenste foto kunt zien. Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel, want schapen komen aan het doek niet te pas.

VERANDERINGEN

EEN NIEUW SEIZOEN Er verandert veel meer bij Van Ganswijk mode dan alleen het seizoen. De Dames-...

NAJAAR 2023

EEN NIEUW SEIZOEN Als ik dit schrijf is het nog mooi weer, de zon schijnt en de temperatuur is...

VOORJAAR 2023

VOORJAAR 2023 Wie droomt er niet van om wakker te worden en het eerste koffietje te nemen op een...

HERFST 2022

NAJAAR 2022 Je kunt echt merken dat het najaar eraan komt. De dagen worden korter en de bladeren...

SALE

IK HEB HET ALLEMAAL AL EENS VERTELD (maar het geldt nog steeds) Laatst kwam er een klant binnen...

       

Aanmelden voor nieuwsbrief Van Ganswijk

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu in! (wij versturen geen nieuwsbrieven aan personen jonger dan 16 jaar)

Van Ganswijk Mode: Dorpsstraat 1, 3881  BA Putten