JACOB DAVIS

Jacob Youphes was kleermaker in Riga Letland en emigreerde in 1854 op 23 jarige leeftijd naar de US. Hij veranderde zijn naam in Jacob Davis, hij vestigde zich in San Francisco en kocht zijn stoffen bij niemand minder dan Levi Strauss & Co. Zware katoenen doeken die ook wel “duck”of “denim werden genoemd. De vrouw van een houthakker kwam met de vraag om voor haar man een sterke broek te maken. Jacob bedacht dat de naden minder snel zouden scheuren als hij ze versterkte met een klinknageltje. Dat was zo’n succes dat al snel iedereen zo’n broek wilde hebben. Samen met Levi Strauss vroeg hij patent aan voor zijn idee en begon zijn broeken met oranje garen te stikken. Levi financierde de patenten en bouwde een fabriek. And the rest is history.

NO. 1 MODE ITEM

Niemand had kunnen denken dat een arme kleermaker uit Letland aan de wieg heeft gestaan van het allergrootste modeartikel op deze wereld. Iedereen heeft wel 1 of meer spijkerbroeken en een jeans is de basis van bijna iedere kledingkast. Het aantal merken is niet meer te tellen en er worden miljoenen broeken per jaar gemaakt. Uitzonderlijk is ook dat een spijkerbroek een van de weinige modeartikelen is die door wassen mooier worden. Ze beginnen allemaal als donkere met indigo geverfde broeken en krijgen door wassen hun bijzondere uiterlijk. Kwamen jeans ooit allemaal uit Amerika, tegenwoordig kunnen we ze ook zelf maken. Wereldwijd zijn Nederlandse merken zoals G-Star en PME Legend toonaangevend.

1871

Toen Jacob Davis in 1871 zijn eerste spijkertje in een broek van denimstof sloeg, was de tante van mijn betovergrootvader ook druk bezig met stevige stoffen, mooie knopen en sterk garen. Helaas is ze nooit op het idee gekomen om de broeken voor de Veluwse houthakkers te verstevigen met een koperen nageltje.

US Patent No. 139.121 http://www.google.com/patents/US139121

VERANDERINGEN

EEN NIEUW SEIZOEN Er verandert veel meer bij Van Ganswijk mode dan alleen het seizoen. De Dames-...

NAJAAR 2023

EEN NIEUW SEIZOEN Als ik dit schrijf is het nog mooi weer, de zon schijnt en de temperatuur is...

VOORJAAR 2023

VOORJAAR 2023 Wie droomt er niet van om wakker te worden en het eerste koffietje te nemen op een...

HERFST 2022

NAJAAR 2022 Je kunt echt merken dat het najaar eraan komt. De dagen worden korter en de bladeren...

SALE

IK HEB HET ALLEMAAL AL EENS VERTELD (maar het geldt nog steeds) Laatst kwam er een klant binnen...

       

Aanmelden voor nieuwsbrief Van Ganswijk

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan nu in! (wij versturen geen nieuwsbrieven aan personen jonger dan 16 jaar)

Van Ganswijk Mode: Dorpsstraat 1, 3881  BA Putten